Mae haar eerste nest:

Na de bevalling 3 nachten in de kamer geslapen waarbij Mae het goed deed. Heel goed verzorgend met heel veel massages. Als de bevalling dan goed is gegaan en de pups beginnen te groeien, dan is het voor ons rust en heerlijk genieten. We hebben altijd puppymelk op de achterhand voor het geval dat een pupje te weinig krijgt maar deze voorzorgsmaatregel was niet nodig.

In de 2e week gaf Mae ook goed aan wanneer ze in de kist wilde. Omdat beide tantes zo enthousiast waren in het helpen verzorgen van de pups hadden we de kist hoog gesloten en hielpen Mae door er in te kunnen gaan. Het wiebelige van die kleine lijfjes blijft ontroerend om te zien. Tegen het eind van de week beginnen de eerste oogjes een beetje open te gaan. Zo speciaal. Dan beginnen ze ook een beetje rond te waggelen en hier geldt letterlijk door vallen en opstaan….. gaat het steeds beter.

Dan gaan ze alweer naar de 3 weken:

Ze gaan nu echt lopen en het eerste spelen begint. Een zwaaiende staart, een oortje en zelfs een piemeltje is een ontdekking. De aanzet van de tandjes is al goed te voelen.

 Vida vindt het maar al te leuk om in de kist te stappen met beide voorpootjes om vervolgens de pups af te likken.  Lou is inmiddels een beetje gewend aan de puppy’s die niet van haar zijn. In het begin vond ze het heel verwarrend: ze herkende het geluid van de kleintjes maar mocht niets doen omdat zeker de eerste week, Mae ze goed beschermde.

Nog een paar dagen en dan zijn ze 4 weken oud. Het spel is in volle gang en de tandjes komen nu echt door. Voor Mae is het best lastig , omdat ze zo goed het nest schoon houdt en niet zo snel gaat liggen, hangen de pups nu staand/klimmend te drinken. Dat is best lastig en de kleinste teefjes hebben moeite om ook aan de beurt te komen….

Nu zitten ze nog in de kist maar binnenkort gaan we de ren plaatsen en ze zullen ook hun eerste vlees gaan krijgen…….