Lou haar derde nest  (2023)
Wat toch weer mooi, zo’n nestje met kleine schatjes: 1 teefje en 7 reutjes.
Het zijn actieve puppy’s die goed op zoek gaan naar melk. Lou is zeer verzorgend in dit beginstadium. De eerste 3 nachten beneden geslapen en vervolgens met de camera gekeken. Rond de 14e dag begonnen de oogjes een beetje open te gaan en begon er ook meer geluid te komen.

Nu 3 weken oud, voorzien van hun eerste wormkuur. ( koppie beetje achterover en half pilletje achter op de tong) De pupjes lopen nu echt rond en kijken na elkaar want sinds een week zijn de oogjes open. Ook interacties gaan nu plaatsvinden: elkaar met de snuitjes aanraken, likken, beetje bijtend naar bv een staartje…. De eerste blafjes zijn te horen. Geweldig! Sommige pupjes lijken iets vocaler…
Het pupje wat het lichtste is, voeden we een beetje bij (ongeveer 3x 50ml). Dit pupje groeit wel maar wordt door ’de massa’ aan de kant geduwd, daarom wat extra’s. Vida mag voorzichtig in de kist kijken van Lou. Mae blijft op een veilig afstandje. Het laten drinken door Lou gaat nog goed. Zodra de tandjes komen weten we van haar dat ze dan liever ‘haar personeel’inschakelt.

Inmiddels groeien de pups voorspoedig en na de eerste drie weken komt er bezoek van buren en buurhonden. De pups vinden het leuk, opeens zo’n andere hond. Het spel onderling gaat vrolijk verder met uitdaging en krachtmeting. Lou, Mae en Vida zijn regelmatig spelpartners. Leren lopen aan een riempje, dát is een uitdaging zowel voor de pups als voor de baasjes…..

 

 

Als de hondjes 8 weken zijn mogen ze naar hun eigen baasje. Nadat ze de wormpil hebben meegekregen voor de 9 weken, moeten de baasjes vervolgens naar een eigen dierenarts voor de volgende vaccinatie. Wat fijn om dan een enthousiaste terugkoppeling te krijgen van de baasjes en de betreffende dierenartsen met complimenten voor de pup. (en de fokker 😊) Daar zijn we blij mee.

Inmiddels is er nog 1 schatje over. Jori gaat naar Oostenrijk en moet eerst met 12 weken de Rabiës vaccinatie krijgen en mag vervolgens 3 weken later met z’n baasje mee. Dat geeft ons mooi de gelegenheid om verder te gaan met de socialisatie: aan de lijn lopen, kinderen tegenkomen, het geluid van de karretjes bij de Jumbo, het drukke verkeer en als ‘beloning’ zeker voor ook voor ons: een terrasje….. Super pup