Dracht:

Het gewicht van Lou is op 26 april 2023 25,1 kg. Dat is meer dan ze wel is geweest maar richting dracht is het een goede uitgangssituatie. Al vrij vlot eet Lou heel weinig en valt ze af naar 23,5 kg op 9 mei. 
9 mei is de 22e dag: Lou is lui en loom maar vanavond heeft ze opeens trek in voertjes: ze heeft 5 stukken kipfiletsnack gekregen eet gretig en haast schooiend. Haar tepels lijken roze te kleuren.  Voetjes blijven wel dezelfde temperatuur houden.
Ondertussen geniet ze van haar nieuw verworven rustplek: het bed in de kamer.......
's Morgens terugkomen van de wandeling, op het bed springen, wel kwispelen als er iemand binnenkomt maar pas 's middags na uitdrukkelijk uitnodigen pas weer bereid om van het bed af te komen om mee te gaan naar de hei.
Het blijkt dat ze in plaats van brokken nu liever weer vlees eet. Op 15 mei is haar gewicht weer 23,85 bij de dierenarts.
Voorgaande tekenen wijzen erop dat de kans groot is dat ze drachtig is

 

Maandag 15 mei de 28e dag naar de dierenarts voor een echo. Tóch weer spannend ook al heb je het vermoeden dat ze drachtig is. En ja hoor hoera: de echo bevestigde de dracht er waren 7 vruchtjes te zien, waarvan de grootte passend is bij de leeftijd.
Buiten zijn zeker de reutjes niet welkom om nadrukkelijk te snuffelen, een lipje optrekken zegt dan al genoeg.
Ondertussen zet de gewichtstoename door en heeft ze ook echt trek. Overdag eet ze wel weer brokjes maar eet 's avonds ook nog ruim 500 gram Kivo vlees. Kwarteleitjes tussendoor passen haar ook en wat ze bij vorige drachten had: dol op restjes ijs en boter. Tja als je aanstaande mama bent dat mag je een beetje extra worden verwend. Daarnaast is Lou extra aanhalig.
Inmiddels is ze bij de dierenarts op 22 mei 25.15 kg. Dat is in 1 week een behoorlijke toename van 1.3 kg.
Ze is inmiddels weer actiever en speelt regelmatig mee met Vida en Mae.

cht: