Na de geboorte:

Week 1-8 opgroeien pups

Ik ben blijven slapen op de bank ( eigenlijk een week lang, tot dat er ’s nachts niet meer iets was om er uit te moeten) vervolgens de camera aangesloten. In het begin de pupjes aangelegd door een beetje melk uit de tepel te knijpen langs hun snoetje, waardoor de zuigreflex optrad. De eerste nacht weer ih eigen bed , wel heel vaak gekeken op de camera. Tijdens de eerste start-uren, vaak geholpen om het pupje aan te leggen, totdat ze het zelf konden vinden. De temperatuur in de bak gaat per week zakken: 32-29 / 29-26 / 26-23 / en dan bijna zonder verwarming. Nu 3 weken oud: temp 21,7 in de kist. ’s Nachts doen we de dubbele deur dicht voor Lou, overdag 1 deur. Lou is er ’s nachts 1x uitgesprongen en stond over de kist heen te kijken ( via camera) daarna is ze er niet meer uitgesprongen. De kleintjes groeien héél goed : bij de geboorte waren ze 205 en 206 gram. Daarna zijn ze snel gaan groeien. Na 1 week : 497 en 495 gram, na 2 weken:936 en 933 gram en 3 weken : Blue 1466 en Greeny 1384 gram. In de dracht at Lou bijzonder slecht en ook de eerste dagen na de geboorte eet ze slecht. Ze wil dan wel een schenkel eten, dus daar heeft ze vooral veel van gehad en gelukkig at ze ook schapenyoghurt ( 500 gram voor €3,09) en door de yoghurt met wat water doen we een kalktablet en gistocal.  Lou eet inmiddels ( zondag 9 mei) wel goed, met het nodige versieren van het voer: vooral boter blijkt een goeie oplossing: dat vindt ze heel lekker en eet daarom nu haar pens en vlees. Pens zorgt voor stimulans van de melkklieren.

Zaterdag 1 mei, de 14e dag, gingen de oogjes eerst op n kier en daarna volledig open. Halverwege de 3e week klonk er een blafje. Ze zijn hun stem ah ontdekken en Lou weet niet goed wat ze daar nou mee moet 😊. Zaterdag 8 mei de matten gewassen: de luiers eronder waren viezer dan we dachten. Met de schone matten er ook een krant in gelegd. Een paar keer een plasje gevangen…… Nu zondag 9 mei, terwijl ik met Lou uit was, lag er bij terugkomst een plasje op de krant en inmiddels een paar uur later is dat weer gebeurd. Nu de poepjes nog.

16 Mei: 4 weken oud, voor t eerst 25 gram Kivo puppy gegeven: met smaak opgesmikkeld. De dag erna wormkuur gegeven.

23 Mei: 5 weken oud de hondjes groeien nog steeds goed (Lou krijgt nu Griekse yoghurt van Campina) en zijn nu zwaarder dan 2,5 kilo. Tot nu toe 1x 25 gram vlees per dag. Er wordt veel op de krant geplast: overdag geen krant in de kist, wel in ‘de ren’, ’s nachts wel een krant. Er wordt heel veel gespeeld en ze zijn nu deze week 3x even naar buiten geweest. Voor t huis aan een riempje, achter t huis los. Feestje!

2 Dagen later blijkt dat die ene 25 gram vlees echt te weinig is, vanaf nu gaan we 4x per dag 25 gram vlees geven. Lou wil eigenlijk niet meer dat de pups zogen: ze grauwt ze weg. In deze 5e week ook mee naar buiten: achter het huis en voor t huis aan een riempje. Donderdag 27 mei is de chipper geweest: ging helemaal goed zonder een piepje, pups zagen er goed uit.

30 mei: nu 6 weken oud. De hoeveelheid vlees kruipt steeds verder op van 4x40 naar 4x65 op dinsdag 1 juni. Afgelopen nacht van di 1 juni: veel grom/geblaf van Lou en uitdaging/vraag vd pups om te mogen zogen. Komende nacht Lou maar niet meer bij de pups in de ren. In de ren inmiddels alleen 2 kranten om op te plassen, stukje blote vloer en 1 klein fetbedje. Het fetbed van de slaapplek blijft nog niet schoon van plas.


2 juni 2021: Bezoek dierenarts: gezonde pups, Benno geen bijzonderheden, Buddy: 1 bal moet nog indalen en het linker hoektandje, onder, een beetje naar buiten masseren. Vaccinatie gehad. Met 9 weken de volgende.

3 juni, donderdag, de 2e anti wormkuur.